Ελατήρια Έλξεως

elatiria-elxeos-1Τα ελατήρια έλξεως, σε αντίθεση με τα ελατήρια πιέσεως , τραβιούνται αντί να ωθούνται προκειμένου να πραγματοποιήσει τη μεταφορά ενέργειας. Βάσει αυτού έχουν διαφορετικές μορφές άκρον ώστε να εδραιωθούν και να επιτρέψουν την ενεργοποίηση της ενέργειας που αποθηκεύονται. Οι μορφές των άκρων είναι ποικίλες και σχεδόν άπειρα στα σχήματα, για να ταιριάζει με το χρήστη και την εφαρμογή.

Ωστόσο, υπάρχει ένας αριθμός που χρησιμοποιούνται συνήθως τα σχήματα, η απλούστερη των οποίων παρέχουν μια λύση για την πλειονότητα των
εφαρμογών. Η αρχική τάση εισάγεται με τη διαδικασία περιέλιξης και περιγράφεται καλύτερα ως «το ποσό της δύναμης που μπορεί να εφαρμοστεί
στο ελατήριο πριν οι σπείρες αρχίζουν να ανοίγουν». Υπάρχουν όρια στην ποσότητα της αρχικής έντασης που μπορεί να περιελίσσεται μέσα το ελατήριο, το οποίο σε γενικές γραμμές είναι μία συνάρτηση του υλικού με της προδιαγραφές του και τη δομική αναλογία των διαμέτρων του.


Ελατήρια ΈλξεωςΕλατήρια ΈλξεωςΕλατήρια ΈλξεωςΤεχνικές Δυνατότητες: Διάμ. σύρματος: 0,1mm έως 28,00mm Υλικά: MECHANICAL SPRING STEEL WIRE Din 17223 Din10270-3 Χάλυβες ελατηρίων MECHANICAL SPRING STEEL ΙΝΟΧ WIRE AISI 302 – 316, Ανοξείδωτο χάλυβα MECHANICAL SPRING STEEL GALVANIZED WIRE Din 17223 Din10270-3 Γαλβάνιζε Καθώς και κράματα χαλκού, νικελίου και μια σειρά από ειδικά υλικά όπως το τιτάνιο, Elgilloy, Hastelloy, Kanthal κ.λπ. Πάντα σύμφωνα με επιθεώρηση πιστοποιητικού υλικού.